De Stallen

Toen in het pand van café De Smidse nog een smederij zat, werd het naastgelegen pand gebruikt om de paarden van bezoekers te stallen. Dit pand is in 1976 bij De Smidse betrokken en is nu beter bekend als De Stallen. Naast café De Smidse is De Stallen ook een echt begrip geworden voor veel Bosschenaren.

Ondanks dat De Smidse en De Stallen dezelfde ingang hebben, staan deze ruimtes helemaal los van elkaar. Want waar café De Smidse is geopend voor het ontmoeten en begroeten, is De Stallen een besloten ruimte. Het hele jaar door worden hier verschillende activiteiten georganiseerd.

Activiteiten in De Stallen

De ruimte van De Stallen wordt voornamelijk gebruikt door het verenigingsleven. Van doordeweeks vergaderingen en repetities van verschillende verenigingen tot feesten, verjaardagen en recepties in het weekend. Maar ook tijdens carnaval vinden hier een hoop evenementen plaats. Zo wordt er gestreden om de befaamde Jankbokaal op de zaterdag vóór carnaval en de Kletsmajoetel op de Oeteldonkse Kletsavonden. Daarnaast is De Stallen tijdens evenementen als Jazz in Duketown, carnaval en Koningsdag geopend als café voor iedereen.

Reviews

Café De Smidse

Google Reviews
4.5